Sterrenplaten: Interview Mary Lattimore // Vrijkaarten Ill Considered + Beverly Glenn-Copeland

Sterrenplaten had op de jongste editie van het Elsewhere-concept een gesprek met de Amerikaanse harpiste/muzikante/componist Mary Lattimore. Vorig jaar brak ze dubbel door met haar solo-plaat ‘Hundreds Of Days’ (Ghostly International / nr. 44 in De Beste 106 van Radio Scorpio) en haar samenwerking met Meg Baird ‘Ghost Forests’ (Three Lobed Recordings). Met Mary hebben we het over touren met een harp, de harp van Alice Coltrane, concerten op aparte plekken, haar Dublab-radio-show, streaming platformen, filmmuziek en veel meer.

Foto door Ethan Miller

Sterrenplaten heeft tevens twee pakketjes vrijkaarten te geef nu vrijdag:

  • Komende dinsdag 19 november staat het Londense Ill Considered in AB. In april vorig jaar wisten voor het eerst bij Scorpio zieltjes te winnen dankzij ‘Ill Considered III’ waarop ze hun jazz met luide echo’s van funk, grime en ethiopiques etaleren. Sindsdien volgden maar liefst 5 nieuwe delen in de reeks evenals ettelijke concertopnames op Bandcamp én een kerstplaat. Bovendien worden ze dinsdag vergezelt van het even hongerige als Gentse trio PAARD. met vibraphonist Wim Segers (Flat Earth Society, Compro Oro), bassist Owen Perry Weston (Coely) en drummer Sigfried Burroughs (Onmens) in de rangen.
  • Volgende week vrijdag 22 november staat new age-pionier en transgender-icoon Beverly Glenn-Copeland in STUK. De 75-jarige Canadese singer-songwriter bracht in 1986 het zesdelige meesterwerk ‘Keyboard Fantasies’ uit. Dit zelf uitgebrachte album is een ode aan het leven en de natuur, gekenmerkt door sprankelende synthesizer-melodieën en de honingzoete klankkleur van Copeland’s contralto-stem. Op dat moment kreeg Copeland niet de erkenning die hij verdiende, maar dat veranderde plotsklaps toen ‘Keyboard Fantasies’ in 2016 werd heruitgebracht. Met zijn 5-koppige band Indigo Rising tourde hij sindsdien en tovert bij iedere toeschouwer een brede glimlach op de mond. De Italiaanse electronica muzikante Laryssa Kim – met gloednieuwe EP ‘Lov’em All’ onder de arm – verzorgt het voorprogramma.

Daarnaast is Maarten Timmermans te gast, hij komt naar tweemaandelijkse traditie de zopas verschenen Gonzo (Circus) (#154) voorstellen. Live luisteren is dus een goed idee! De vorige uitzending – met nieuw werk van Galcher Lustwerk, Klein Volk, Ekoplekz, Lightning Bolt en veel meer  – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten