Sterrenplaten: Artefact 2020 (met vrijkaarten)

Sterrenplaten heeft ook dit jaar de eer en het genoegen om je doorheen het muzikale luik van het Artefact Festival – kortweg ‘Artefact Sound‘ – te gidsen, en doet dit naar goede gewoonte in nauwe samenwerking met STUK, dit jaar opnieuw met programmator Geluid Gilles Helsen.

In 2020 staat Artefact met het thema ‘Alone Together‘ in het teken van alleen-zijn, eenzaamheid en verbinding in de huidige samenleving. De muzikale hoogtepunten van dit jaar zijn onder meer Eartheater (13/2), Jenny Hval (19 en 20/2), Casual Gabberz (22/2) en King Midas Sound (27/2).

Voor de fraaie affiches van donderdag 20 februari en donderdag 27 februari geeft Sterrenplaten deze vrijdag bovendien vrijkaarten weg: de 20e stelt het Noorse fenomeen Jenny Hval haar multidisciplinaire voorstelling ‘The Practice of Love’ voor. de 27e staat er een heuse triple bill op het programma: King Midas Sound met Kevin Martin (aka The Bug) en vocalist Roger Robinson presenteren hun geweldige ‘Solitude’-LP, De Zweedse componist Maria W. Horn brengt haar nieuwe EP ‘Epistasis’ met een indrukwekkende audiovisuele show en Brusselse basklarinetvirtuoos Ben Bertrand stelt z’n nieuwe plaat ‘Manes’ (via Stroom/Les Albums Claus) voor.

Sterrenplaten leidt je iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – met Delphine Dora, Beatrice Dillon, Mhysa, Jeff Parker en meer – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten