SOS Blok: Dag 8

Vandaag zaten we opnieuw binnen in onze pop-up-studio in de toekomstige 'Saloon', gezien de miezerige en soms stortige regen. Gelukkig werd onze dag opgefleurd door heel wat interessante interviews en bruisende optredens.

Een belangrijke eerste gast was Kris Strybos (aka Scale van de St. Andries MC's) die ons de toppers van de Vlaamse Hip-Hop-scene voorschotelde op een bedje van zwoel Antwerps. Carmien Michiels bracht ons pracht van een andere vorm, met haar eigen teksten en zwoele stem.

Vervolgens was het tijd voor unplugged sessies. Beginnen deden we met Tim en zijn gitaar, waarna we overgingen naar Roeland Van Dooren en zijn 3 analoge vintage synthesizers. Een genre plakken op zijn muziek bleek moeilijk, maar iedereen was wél echt mee met zijn beats.

Een volgende 'unplugged' was voor Hkm van 6TG uit het Brusselse. Een man met een boodschap, vuur in zijn woorden en opgenomen instrumentale ondersteuning. The man blew us away guys.

In het laatste uur dan kregen we nog bezoek van professor Duval van het departement computerwetenschappen en hij gaf al een examenvraag weg. Ook preses van Historia Cédric Suttels kwam praten over blokken en examens en natuurlijk hadden we ons dagelijks biertje met de biertherapeuten – vandaag een St. Bernardus Abt. Njam.