Sterrenplaten: Mixtape Gong Gong Gong (工工工)

Gitaar- en basduo Gong Gong Gong (in het Chinees: 工工工) kwam vorig jaar vanuit de undergroundscene van Peking opborrelen en brachten met ‘Phantom Rhythm‘ (Wharf Cat Records) hun mission statement uit: rock ’n roll met inspiraties van Bo Diddley tot Cantonese opera, West-Afrikaanse woestijnblues, drone en de structuren uit vroege elektronische muziek. Met een mooie plaats in Radio Scorpio’s de Beste 106 van 2019 als verdiende loon. Grabbel zeker ook in de rest van hun Bandcamp-ton: Ook hun archief is geniaal.

Komende vrijdag stellen Joshua Frank (Bas) en Tom Ng (gitaar en (Kantonese) vocalen) een 90 minuten durende mixtape voor in Sterrenplaten, gemaakt tijdens de lockdown: Josh vanuit Montreal, Tom vanuit Hong Kong. Verwacht een mix van hun verschillende projecten, oud naast nieuw, en een rits aan invloeden en vrienden.

Sterrenplaten leid je ook in quarantaine iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 FM (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – met exclusief nieuw werk van Klara Lewis en Fire-Toolz, en ook Bill Nace, Dean Blunt en een duik in de Poolse underground – kan je herbeluisteren via onderstaande link.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten