Melting Pot 21: Heinrich Mueller

Voor Melting Pot 21 nemen we je mee naar de 'interworld' van Heinrich Mueller.

Heinrich Mueller (een alter ego van Gerald Donald) brengt in zijn mix voornamelijk eigen werk dat hij destijds uitbracht onder één van zijn vele projecten (Arpanet, Dopplereffekt, Zerkalo, Drexiya, Der Zyklus,…). Met de mix creëert hij zijn eigen 'interworld'. Over hoe hij tot deze mix kwam, is hij erg vaag want Mr Donald is erg mediaschuw. Voor hem primeert immers de muziek boven heel de cultstatus waarin hij ongewild werd gerold.

De mix gaat van electronicaen wave tot kraftwerkiaanse electro. Drexciyaanse electro zou een betere omschrijving zijn, want in de jaren '90 waren zei het die het electrogeluid bepaalden wat nadien gekopiëerd zou worden op labels als Frustrated Funk en International Deejay Gigolo Records.

Voor de fans van het eerste uur is deze mix erg bijzonder, want dit is de allereerste mix van Donald Gerald. Voor de newbies onder ons: zeker luisteren, wedden dat je behoorlijk wat tracks zal (her)kennen?

Voor wie graag wat meer info over Heinrich Mueller en deze mix in het bijzonder wil, verwijzen we je door naar onderstaande link.
http://www.residentadvisor.net/podcast-episode.aspx?id=250