Poezzewoefkes, de zon in ons regeland én Zuid – Afrika

Vive la musique:  deel 1

Geert Mertens is componist maar zingt ook zijn eigen stukjes in. Samen met zijn computer, stem en instrumenten brengt hij muziek uit onder de naam van FLURK Mertens. Flurk is de naam van zijn hond.  Luister hier naar het interview en het nummer “mijn poezzewoefke”. Luister hier.   Voor meer informatie en meer nummers kan je terecht op zijn blog.
 

Vive la musique:  deel 2

Luister hier naar  Flurk Mertens en zijn nummer “toch maar een vrouw”.  Luister hier.

Fantasieweerpraatje 
« Les gens du Nord Ont dans le cœur le soleil qu'ils n'ont pas dehors. »
We worden al enkele weken geteisterd door rotslecht weer. Maar geen nood. De Fransman Enrico Masias ziet wel de zon in het noorden. Die  zit namelijk in ons hart en de hemel is niet blauw, maar onze ogen wel. Luister hier naar dit muzikale fantasieweerpraatje.

Zut alors in waar de hemel wel blauw is en de zon meestal schijnt:   Zuid Afrika.

 Celemisa  praat met ons over de het Zuid Afrikaans en Zuid Afrika. Speciaal voor Spoetnik ronde ze af met een gedicht in jawel, het Zuid Afrikaans. Luister hier.