SOS Blok: Dag 1.

SOS Blok: Dag 1

Vandaag ging de radiomarathon "SOS Blok" van start, live vanop de Oude Markt. Na een ietwat hectisch begin, klonken de eerste vertrouwde Scorpio klanken algauw over de Oude Markt. 

Beginnen deden we met een welkomstwoord van Pieter Rombouts en Annelies Moons. 
Om half drie kwam Bearskin (http://vi.be/bearskin) enkele nummers van hun EP exclusief akoestisch voorstellen. Hetzij in een licht gewijzigde bezetting. Joshua, Sam, Wouter en gastmuzikante Myrthe speelden drie nummers met name Waiting For The Kill, Passive en Bruitism. Voor meer info over Bearskin en hun nieuwe EP kan terecht op bovenstaande link of op facebook natuurlijk.

Daarna kwam de zanger van Clouds of Illias (http://vi.be/cloudsofilias) ofwel "The Sennin" langs om wat nummers te spelen en voor een interview natuurlijk.

Pieter had ook een gesprek met ex- Radio Scorpio medewerker Chantal Dewaele, die nu op Radio Klara haar ding doet. Ondertussen vond Pieter ook nog tijd om eens te polsen hoe de sfeer op Werchter Boutique en Pinkpop was. We hoorden dat het goed en vooral warm was. 

En als het warm weer is, moet men drinken. Regel nummer één in het grote overlevingshandboek der mensen. Maar waarom water drinken, als er ook een bierproeverij plaatsvindt op ons Scorpio podium? Elke dag om half zes, het beste bier wat België te bieden heeft. En dat is héél wat!

Evert, secretaris van VZW De Oude Markt, kwam verduidelijken waarom de Oude Markt mee op de locomotief, wagen, kar van Scorpio was gesprongen. Want nogmaals deze radiomarathon is helemaal live vanop de Oude Markt. We zitten op een podium, met bijpassende partytent (olé) maar onze redactie en technische HQ zitten op de tweede verdieping van The Saloon. Dit nieuw café zal weldra zijn deuren openen. Evelyn en Kevin kwamen trots hun nieuwe café voorstellen.

Scorpio Scoops nam om 18.00 het roer over (toen ging Pieter ook een klein dutje doen). Om 19.00u kwamen de fijne mensen van Cult de cultuuragenda van deze week voorstellen en werd een kleine analyse van het Stuk Eindfeest gemaakt. ("Het was al kei licht buiten toen ik ging slapen en ik hou van flamingo's!" dixit Annelies) 
Kontra (een symbiose, mengeling, mix, soep, samenwerking, NGO tussen Kontakt en Mantra) brachtten een weirse (Limburgs voor alternatief, tegendraads of onvoorspelbare) set muziek mee. Klassiek versus ambient. En momenteel feesten we met Motor City Sounds. Detroit techno whut!

Kernwoorden voor dag 1: warm, 'aargh', unplugged sessies, SOS Blok!, partytent.

Morgen nieuwe sessies (Flirty Faces en Mosquito), interviews, randanimatie, zon en vooral een hele hoop steun voor de blokkende student. Je kan ook altijd  ons callcenter contacteren voor een goed gesprek, een streng woord of een goeie mop. En Piet De Pessemier van Mad About Mountains komt morgen met een beetje geluk een sessie spelen. Mad About Mountains speelden al in de AB, STUK, Rataplan en zijn deze zomer te zien op de Gentse Feesten én Pukkelpop. 

Pieter zal er nog de hele nacht zijn, live vanop de Oude Markt. Radio Scorpio, whut!