Ontknoping film&literatuurspel.psychologische gevallen.Soviet-(film)componist Shostakovich

 

Lumière 2012.23.9 De Ontknoping (I) by Lumiere_Radioscorpio on MixcloudIn deze aflevering krijgen we de ontknoping van ons film&literatuurspel: Prof. Jan Baetens vertelt ons meer over Orson Welles, zijn verfilming van the Trial (1962) en de soundtrack van deze film. We eren Shostakovich, die naast heel wat concertmuziek ook filmmuziek schreef. Met Whatever Happened to Baby Jane doken we weer 50 jaar de tijd in waar we de labiele kinderlijke Baby Jane aandoenlijk horen zingen. We maken een diepte-analyse van Hannibal (2001, Ridley Scott) en vragen ons af wat klassieke muziek en gruwel met elkaar te maken hebben. Luisteraar Bart suggereerde muziek uit Donnie Darko, we sluiten af met wat kabbelende reflectieve muziek uit die film.