IndieGloria

Deze show van telkens één uur bevat het beste uit de bonte mengelmoes die soms wel eens -terecht of onterecht- wordt samengevat als "indie". In dit programma spelen we muziek die in onze ogen te weinig aandacht krijgt op andere radiozenders, ook al bewijst het bruisende concert- en festivalcircuit in België dat er wel degelijk een publiek voor is. De muziek in onze playlist varieert van breekbare folk over dansbare electrorock tot rauwe Britpop.

Concreet spelen we nummers van onbekende bands, die op doorbreken staan of die (ten onrechte?) die doorbraak niet kunnen forceren, maar ook gloednieuw werk van de grotere groepen. De basisregel is dat we vooral brengen wat je niet op andere zenders kan horen. We willen hen voor zijn als het gaat om nieuw materiaal, en anderzijds willen we de lacunes opvullen die de grote zenders in dit land bewust of onbewust onopgevuld laten. Daarom houden we continu de vinger aan de pols bij wat er leeft in deze genres. We houden de relevante magazines, playlists en websites nauwlettend in de gaten.

Bovendien werken we voor dit programma samen met de website Indiestyle, intussen al vier jaar lang dé referentie in Vlaanderen als het over indie gaat. De samenwerking gaat van het promoten van elkaars programma en artikels tot een meer inhoudelijke cross-over. Door onze krachten te bundelen hopen we het muziekgenre dat we allen zo bewonderen meer in de spotlights te plaatsen.

Wij, dat zijn twee twintigers uit Brussel en Leuven met een niet te temperen enthousiasme voor muziek en radio. Wij verzamelden radio-ervaring bij Radio Scorpio en FM Brussel. Geen concertzaal of festival is ons vreemd, en onze iPod draait steevast overuren. Met dit programma willen we een uitlaatklep bieden voor onze muzikale passies. En als we daar bij ook maar een paar mensen een band kunnen tippen waarvan ze nog nooit gehoord hebben, maar die wel verdomd fris klinkt, dan is ons doel al geslaagd.

IndieGloria, elke zaterdag tussen 20u en 21u op Radio Scorpio
In samenwerking met http://www.indiestyle.be

Herbeluister al onze uitzendingen op Mixcloud