Vrijkaarten SX en James Chance & the Contortions


Saxofonist James Chance aka James White blijft ook na 35 jaar een van de meest iconische figuren van de No Wave-scene. Niet in het minst omdat Chance steeds het buitenbeentje binnen het genre was. Met hyperkinetische sax en ditto vocalen, een onwaarschijnlijk funky ritmesectie, een krijsende slidegitaar en een kirrend orgel, verraste hij eerst met Teenage Jesus & The Jerks (met Lydia Lunch) en later met the Contortions het New Yorkse publiek.

Op dinsdag 26 februari spelen James Chance & The Contortions nog eens in België (Magasin 4, Brussel). Wie weet kan u er gratis heen na het luisteren van Sterrenplaten.

Het Kortrijkse SX is al een tijdje aan een ware zegetoch doorheen de vlaamse clublandschap bezig. Ook de show op vrijdag 1 maart (samen met Pomrad!) in Trix (Antwerpen) is uitverkocht. Maar ook hier kan u dankzij Sterrenplaten alsnog naar toe.

Sterrenplaten iedere vrijdag op Radio Scorpio vanaf 21u. 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be/luister