Colin Stetson + Vrijkaarten


Colin Stetson brak door als componist en performer in 2011 met het bijzonder gesmaakte "New History Warfare Vol. 2: Judges", niet in het minst omdat de saxofonist er in slaagde om bruggen te bouwen tussen jazz, drone, pop, minimalisme en moderne compositie, iets wat weinigen hem eerder voor deden. En dit alles zonder gebruik te maken van overdubs.

Stetson's nieuwe boreling "New History Warfare Vol. 3: To See More Light" is de apotheose van de trilogie, net als zijn voorganger gemixt door Ben Frost, en ditmaal met vocale steun van niemand minder dan Justin Vernon.

Het duurt nog wel even vooraleer u dit meesterwerk in al zijn glorie zal kunnen beluisteren, dankzij Sterrenplaten mag u wel al duchtig voorproeven op vrijdagavond vanaf 21u.

Nog meer gecombineerd natuurtalent vindt u op dinsdag 19 maart, wanneer Jan Swerts en Echo Beatty in de STUK Labozaal staan. Sterrenplaten heeft vrijkaarten te veil.

Bedankt voor het luisteren via 106 fm of stream.