Vrijkaarten Ben Frost (Stuk)


Ben Frost, onder meer bekend van talloze samenwerkingen met collega-muzikanten als Tim Hecker, Colin Stetson en Valgeir Sigurðsson stelt op zondag 18 mei z'n vijfde soloalbum 'A U R O R A' in het Stuk te leuven. De begeleidende tekst op de website van Stuk vat de nieuwe plaat heel juist samen: 'A U R O R A' leidt hij de luisteraar naar een kille plek met synthetische vormen, emotieloze metalen en verval, en onderzoekt hij de minimale lichamelijke functies in de overlevingsmodus.

Op 'A U R O R A' én tijdens de tour wordt Frost bovendien bijgestaan door Greg Fox (gewezen metronoom van Liturgy), Shahzad Ismaily (onder meer Secret Chiefs 3) en Thor Harris (naast Michael Gira de grote architect van de fabuleuze comback van Swans).

Kom absoluut tijdig naar Leuven want met House Of Cosy Cushions is ook de support act meer dan interessant. De deels Nederlands en deels Ierse band rond kunstenaar/muzikant Richard Bolhuis brengt een mix van folk, noise en electronica en stelt meteen ook hun nieuwste plaat, 'Spell' voor.

Kortom een absoluut niet te missen avond, en misschien win je wel vrijkaarten bij Sterrenplaten komende vrijdag, 9 mei. Luisteren is het devies, tussen 21 en 22u, op Radio Scorpio, via 106 FM of www.radioscorpio.be/luister.