Spoetnik

«spoetnik (de (m.); -s) (eig.) de naam van de eerste door de Russen gelanceerde satelliet; – (vand.) satelliet in ’t alg. • |1957| Russ. sputnik, voluit sputnik zemli (reisgezel van de aarde) »

Van Dale groot woordenboek van de Nederlandse taal

Meng 45 ml wodka, 15 ml amaro, 15 ml citroensap en een halve theelepel suiker. Goed shaken en in een cocktailglas gieten als aperitief.

Sputnik cocktail

SPOETNIK brengt een bont allegaartje van lifestyle, cultuur en human intrest. De luisteraar wordt getrakteerd op een cocktail van interactieve, verrassende en ongeremde reportages en gesprekken. Taboes, curiosa, roadtrips, recepten en natuurlijk een boel humor: Spoetnik laat zich niet begrenzen!
 
 
Het recept:

Snowspoet 

Onze on the road rubriek in een winterjasje gestoken! Op zoek naar ski- en snowboardfanaten, wilde wintersportverhalen, het ultieme skigebied en de hevigste après ski plekjes,.. laat Spoetnik de luisteraars de couleur locale opsnuiven van uiteenlopende wintersportbestemmingen!

Lekker potje koken!

Verkenning van de culinaire grenzen van presentator, studiogast en luisteraar in combinatie met een gezellige babbel.

Zut alors!

De creatieve potpourri van het programma: een constante verrassing!

Ruk ‘n Roll

Pikante praat à la carte

Vive La Musique

Spoetnik zoekt muzikaal talent! De rubriek “Vive La Musique”  geeft muzikaal geweld uit Leuven en omstreken de kans zijn talent te showcasen op ’s lands oudste vrije radio. Is je nieuwste nummer een hit in the making? Blijft jouw akoestische set overeind tussen de unieke en progressieve muziekbeleving van Scorpio? Meld je dan aan bij radiospoetnik@gmail.com

Crew:
Toon Cox,  Brecht Hemerijck