Interview Aïsha Devi + Vrijkaarten Flying Horseman (AB)

Het Zwitsers-Nepalese muzikale wonderkind en de activiste Aïsha Devi is de trekpleister op de openingsavond van het Artefact Music Festival 2017. Op haar jongste album ‘Of Matter And Spirit’ combineert ze transcendentale vocale oorwormen met onstuimige r&b, trance en techno. Het album is gebouwd op het idee dat dansmuziek een spirituele ervaring kan oproepen door de rituele tendens. Sterrenplaten had een lang gesprek met Devi over spiritualisme, meditatie, videogames, haar eigen label Danse Noire, Zwitserland en veel meer.

No automatic alt text available.

Verder zijn er duo-vrijkaarten te winnen voor de tweede halte in de kersverse ‘Rooms/Ruins‘ tour van Flying Horseman, halte AB! Sinds begin dit jaar zijn Bert Dockx en co artist in residence in deSingel in Antwerpen. Zeven weken lang kon de groep voor het eerst zo lang en ononderbroken samenwerken aan nieuw materiaal. Het gaf de groep de gelegenheid om hun natuurlijke evolutie nu ten volle te exploreren. De 7 straffe muzikanten startten de residentie met een leeg blad en presenteren hun ‘Rooms/Ruins’ creatie deze vrijdag, bij de aftrap in DeSingel, en vervolgens op woensdag 1 maart in AB in Brussel. Voor deze laatste maak je dus kans op vrijkaarten!

Live luisteren kan en mag nu vrijdagavond vanaf 9pm via Radio Scorpio, ofwel via 106.0 fm (Leuven), ofwel via www.radioscorpio.be. De vorige uitzendingen kan je herbeluisteren in het archief: onder meer de Artefact-special samen met het STUK en de KRAAK-festival special samen met Niels Latomme van KRAAK (en nieuwe muziek van Brecht Ameel, Lieven Martens Moana en Hiele Martens).