Ride keert terug!

Ride keert terug! Na de reünie dankzij het Primavera festival komt half juni na fel gesmaakte voorlopers ook de eerste plaat in meer dan 20 jaar met ‘Weather Diaries’. Alle klassieke ingrediënten zijn aanwezig, Alan Moulder mixte (mixte ook ‘Nowhere’ en producete ‘Going Blank Again’) en geproduced door Erol Alkan.

Sterrenplaten wist met dank aan PIAS bandleden Mark Gardener en Andy Bell te strikken voor een interview, over de comeback in 2014, over de opvolger van ‘Tarantula’, over Alkan, over het label Wichita, over het reünie-circuit en over hip hop.

Daarnaast hoor je nieuwigheden van onder meer Jlin en maak je kans op vrijkaarten voor Chileense krautrockers Föllakzoid en Minneapolis’ garage/noise/punk trio The Blind Shake samen op donderdag 25 mei (Hemelvaart!) in AB. Beiden zijn al een tijdje Radio Scorpio favorieten, en ook live lichtjes onmisbaar.

Live luisteren dus, vanaf 9pm op Radio Scorpio, via 106fm in en rond Leuven en via www.radioscorpio.be (een stuk verder).

De jongste Sterrenplaten – met Wire, Mind Rays, Mark McGuire, Kara-Lis Coverdale, Dopplereffekt, Colin Stetson en meer – kan als voorbereiding dienen en staat nog steeds online ter herbeluistering (onder).