Interview Ed Askew + vrijkaarten Oval & Moondog

Sterrenplaten had een interview met Ed Askew, de intussen 76-jarige Amerikaanse schilder en singer-songwriter die in 1968 doorbrak met ‘Ask The Unicorn’, om vervolgens 40 jaar lang de stilte op te zoeken. Met Ed hebben we het ten huize Okraina Records over zijn recente en ingrijpende verhuis naar Queens, z’n klavecimbel, z’n band, tourplannen en meer.

Image may contain: one or more people, people sitting, people playing musical instruments, guitar and indoor            Moondog: The Man on the Street A lengthy 1971 audio documentary about the man, the myth, the legend – Moondog. Gordon Spencer of WBAI in New York presents a program about Louis Hardin, more popularly known as Moondog. From the 1940s up until 1974...

Daarnaast vrijkaarten te winnen voor Moondog For Gamelan en Oval!

  • Moondog for Gamelan: Louis Hardin oftewel Moondog was van de jaren 40 tot 1974 straatmuzikant in NYC, vaak te vinden dichtbij jazz clubs in 52nd Street. Al jong blind geworden, steeds herkenbaar dankzij z’n vikingshelm en hij speelde een resem van instrumenten waarvan sommige zelf gemaakt. De legende krijgt op donderdag 26 oktober in AB Theater een mooi eerbetoon waar Hardin’s werk centraal staat en de gamelan uit zijn traditionele context wordt gehaald. Gedurende twee weken herwerkten Iwan Gunawan (en diens ensemble Kyai Fatahillah) en Stefan Lakatos Moondog-composities op gamelans. Een samenwerking van AB, Les Ateliers Claus en Europalia Indonesia.
  • Oval: Glitch pionier Oval aka Markus Popp komt naar Het Bos op donderdag 19 oktober. LAFIDKI uit Cambodia (o.m. een release op Orange Milk) vergezelt de levende legende.

Voor beide donderdagavonden maak je kans op vrijkaarten nu vrijdag. Luisteren kan vanaf 9pm via 106fm (Leuven) en www.radioscorpio.be (overal). de vorige Sterrenplaten kan u hieronder herbeluisteren: een interview met The Bug en Earth, nieuwe Elodie, SKRS, Irreversible Entanglements en meer.