Mixtape Robert Beatty voor Sterrenplaten

Als je de laatste 15 jaar al eens een kijkje nam in wat er zich muzikaal onder de radar afspeelde (of al eens naar Sterrenplaten luisterde) kwam je allicht wel Robert Beatty tegen: als lid van noiseband Hair Police, in z’n samenwerkingen met C. Spencer Yeh of in z’n solo-gedaante Three Legged Race. De laatste jaren ontpopte hij zich daarnaast als dé te strikken visuele artiest binnen zowel underground en mainstream: Oneohtrix Point Never, Peaking Lights, Tame Impala, Roland Kayn, Chris Forsyth, Kesha, Thee Oh Sees, Flaming Lips en vele anderen mogen intussen pronken met z’n werk.

Een superinteressante mens dus, en vroegen we hem of de goede man uit Kentucky een mixtape voor Sterrenplaten wilde maken. En zo geschiedde: Komende vrijdag hoor je een uurtje op en top Robbert Beatty, van 9 tot 10 pm (CET) via 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be (overal).

In tussentijd kan je je (hieronder) misschien opwarmen aan een herbeluisterbeurt van de vorige Sterrenplaten: deze met Diego en Joaquin van Phoenician Drive, waarbij we het in twee uurtjes hebben over Violeta Parra, the VU, CAN, Erkin Koray, Omar Khorshid, en mocht PhD gelijk ook geweldig nieuws uit de doeken doen.