Richard Dawson in Sterrenplaten

Image result for "richard dawson" peasant‘Peasant’, het laatste album van Britse avant-folkheld Richard Dawson, is een van de platen van 2017. Een ambitieuze conceptplaat over een gemeenschap in een middeleeuws dorpje dat onder vuur komt te liggen: op papier leest het al straf, op plaat klinkt het magistraal. Dawson injecteert zijn hartverscheurende storytelling, donkere humor en gedeconstrueerde folk deze keer met verbasterde etnische muziekinvloeden, gelaagde instrumentatie en extatische koorzang. Op Eastern Daze IV in de Vooruit vorige zaterdag speelde hij het album live, met band.

Met Richard heeft Sterrenplaten het in loge van de Vooruit het over ‘Peasant’ 6 maanden later, de band waarmee hij deze dage rondtrekt, eindejaarlijstjes en meer. Luisteren kan nu vrijdag vanaf 9pm op Radio Scorpio, 106fm en www.radioscorpio.be

De uitzending van vorige week, helemaal opgebouw rond Roy Montgomery met een interview en live fragmenten uit les Ateliers Claus, kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten