Interview Bill Orcutt in Sterrenplaten

Voor z’n (weergaloos) concert aan de zijde van Chris Corsano afgelopen maandag hadden we in Les Ateliers Claus een gesprek met Bill Orcutt.

Orcutt ken je mogelijk als mede-stichter van free-punk band Harry Pussy dat aan de grondslag ligt van generaties Amerikaanse noise-collectieven. Na een stilte van 10 jaar pikte Orcutt de gitaar opnieuw op als solo-artiest, van fingerpicking over improvisatie tot eigenzinnige interpretaties van the Amercan Songbook.

Met de man hebben we het over muziek ontdekken in z’n tienerjaren, Peter Thiel, jongste plaat ‘Bill Orcutt’, toekomst-plannen en Carlos Santana. De foto hierboven is van de hand van Hans van der Linden.

Verder geven we komende vrijdag (21u) in Sterrenplaten op Scorpio nogmaals de kans aan Gonzo (Circus) #144, die de uitzending van vorige week misliep. Haalden toen wel de uitzending: Saint Abdullah, Ammar 808, Special Interest, Amen Dunes, Sons Of Kemet, Hailu Mergia, Leif, Dylan Carlson, Ursula K. Le Guin en veel meer (kan je hieronder herbeluisteren).

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten