Dirk Serries’ New Wave Of Jazz & vrijkaarten Thurston Moore @ Vooruit

Sterrenplaten mag van vadertje Scorpio een half uur langer uitzenden vanaf heden: van 21u tot 22u30 elke vrijdag. De eerste verlengde uitzending vieren we deze vrijdag met Dirk Serries, een dag na zijn 50ste verjaardag (!) is hij voor een tweede maal te gast in Sterrenplaten.

Centraal staat z’n label New Wave Of Jazz dat in oktober niet alleen 3 TONUS ensemble albums uitbrengt, ook enkele TONUS concerten met verscheidene bezettingen plant (Nederland (Pletterij), België (De Singer, AB Salon, Oratoriënhof) en UK (Café Oto)) maar in 2019 ook een nieuwe richting met het label inslaat.

Met Dirk blikken we terug en kijken we nog meer vooruit, de volle negentig minuten lang. (foto © Juliane Schütz)

Tussendoor geeft Sterrenplaten ook vrijkaarten weg voor Thurston Moore in de Gentse Vooruit. Op woensdag 10 oktober zal de medestichter van Sonic Youth in de theaterzaal van de Vooruit werken brengen die hij componeerde voor vier experimentele stille kortfilms van de Oekraïens-Amerikaanse cineaste Maya Deren. Moore doet dat op uitnodiging van Vooruit dat naar aanleiding van Film Fest Gent 10 dagen lang Videodroom organiseert.

Luisteren?
? Vrijdag 1 oktober
? 21u-22u30
? Sterrenplaten (Radio Scorpio, 106FM – www.radioscorpio.be)

De uitzending van vorige week – de geweldige “Black Spirituality” mixtape van Marcus J. Moore – kan u via onderstaande link herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten