De Beste Albums van 2018 volgens Sterrenplaten

De traditionele eindejaarsuitzending van Sterrenplaten, met anno 2018 een kloeke lijst die nauwelijks in een bijna twee uur durende uitzending past. Herbeluisteren kan hieronder, de volledige lijst vind je na de jump. Een warm slot van het jaar gewenst, tot in 2019!

2018. Een prachtig patchwork, een hoogvlieger. Een fictieve machine die dromen uitbroed. Onderhuids veel desoriënterender. Een langgerekt opeenstapeling van neuroses en spanningen. Zonder moment van ontlading of hoop. Hip hop op de leest geschoeid van de grootstad. Een minutieus opgebouwd raderwerk, met minimale hypnotiek en Duitse kruiden in het bad. Beide voeten in het verleden en de blik strak naar de toekomst. Met surrealistische en dystopische visioenen. Een Intriest grafschrift voor het verenigd Koninkrijk. De geesten van White Light White Heat najagend, de vangst uitbenend tot er enkel een zoemend gitaarskelet overblijft. Een synthese-album, onder de motorkap gesofisticeerd. Als balsem voor de ziel. Een museum van nare dromen. Een Vrije trap recht tussen de twee dikke tenen, verfrissend.  Een sloot wondermooie nummers. Groots in alle betekenissen van het woord. Met veel gevoel voor zelfrelativisme.

In alfabetische volgorde de beste albums van 2018 volgens Sterrenplaten: