Sterrenplaten: Interview Nkisi – Vrijkaarten Heldon

foto © Joeri Thiry (Stuk)

Sterrenplaten had de eer en het genoegen om op de openingsavond van Artefact Sounds 2019 Nkisi te interviewen. Nkisi is de alias van Melika Ngombe Kolongo, een artieste die in Leuven opgroeide en nu al een tijdje in Londen leeft. Ze is producer, DJ en mede-stichter van het online afro-collectief NON Worldwide. Haar uitstekende debuutalbum ‘7 Directions‘ verscheen zopas op het UIQ-label van Lee Gamble. Met Nkisi hebben we een lang gesprek over de betekenis achter het debuut, diaspora, haar jeugd, gabberhouse, familiebanden, aliassen en veel meer.

Daarnaast delen we komende vrijdag ook vrijkaarten uit voor Heldon in Les Ateliers Claus op vrijdag 15 maart. Als Heldon maakte Het Franse gitaar- en elektronica-fenomeen Richard Pinhas in de jaren zeventig furore. Maar ook na baandbrekend werk als Allez-Teia, Interface en Stand By blijft Pinhas (vooral ook onder eigen naam) zeer actief. De laatste jaren werden gekenmerkt door tal van samenwerkingen (o.m. Makoto Kawabata, Merzbow, Oren Ambarchi en Etienne Jaumet) en heruitgaven. In Les ateliers Claus vergezellen Arthur Narcy (drum en synth) en Florian Tatard (bass en synth) hem. DSR Lines aka Antwerpenaar David Edren mag de avond openen.

Sterrenplaten leidt je iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – met het prachtige bezoek van Klein Volk, en nieuw werk van Helado Negro en Julia Reidy – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten