Sterrenplaten: Mixtape Kaboom Karavan

Kaboom Karavan aka Bram Bosteels leerden we kennen via meesterwerken als ‘Barra Barra’ (2011), ‘Short Walk With Olaf’ (2013) en ‘Hokus Fokus’ (2013), maar Bram en z’n werk echt een beetje doorgronden konden we pas echt toen we hem 5 jaar geleden uitnodigden in de Radio Scorpio studio. Sindsdien legde hij zich vooral toe op werk voor film en installaties (check z’n fraaie website https://kaboomkaravan.com).

Nu vrijdag is het tijd voor een mixtape van Kaboom Karavan! 90 minuten lang!

Het ‘concept‘ is volgens Bram heel eenvoudig : “een selectie van muziek die van invloed voor me was lang geleden of dat nog steeds is. Niet gewoon in een opeenvolging, maar in een complexe puzzel, waar nummers een tijdje samenspelen, waardoor er soms letterlijke duetten ontstaan”. De foto is dan ook toepasselijk: een geluidsinstallatie van Cléa Coudsi en Eric Herbin, verknipte vinylplaten die in elkaar gepuzzeld werden tot een reuze-autobaan, waar een miniatuurauto met naald door uiteenlopende flarden van de muziekgeschiedenis rijdt.

Kom dat vooral horen, van 21 tot 22u30 via Radio Scorpio op 106fm in Leuven of www.radioscorpio.be daarbuiten. De uitzending van vorige week – de mixtape van Dune – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten