Sterrenplaten: BRDCST 2019 met Kurt Overbergh

BRDCST is het  indoor stadsfestival waarbij AB inzet op muzikale grenze(n)loosheid. Centraal tijdens het festival staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Zo laaft het festival zich tijdens de komende editie (van 4 tot en met 7 april) volop aan hedendaagse Turkse psychedelica, (abstracte) noise, hedendaags klassiek, hip hop, black metal, afrofuturisme, messcherpe electronica, sound poetry, (avant) jazz, Arabische klanken, dub, American primitive guitar, (post) punk, prepared piano, grime en zelfs flamenco.  BRDCST treedt dit jaar ook meer dan voorheen buiten de eigen de grenzen naar verscheidene extra locaties in de Brusselse binnenstad.

Geen wonder dat er ook dit jaar een integrale Sterrenplaten-uitzending aan gewijd wordt, en wel nu vrijdag, en met artistiek directeur Kurt Overbergh op bezoek.

We geven bovendien ook vrijkaarten weg tijdens de uitzending: voor de festivaldag van donderdag 4 april (KÁRYYN!, Charlotte Adigéry!, Steve Gunn!, Brecht Ameel!, Gwenifer Raymond!, Bliss Signal!, Deaf Center! en meer) en voor die van zaterdag 6 april (Black Midi!, Blanck Mass!, Cocaine Piss!, Nadah El Shazly!, Maurice Louca!, Zuli! en meer).

Nog meer vrijkaarten zijn er vrijdag te winnen voor een avondje STUK: met name het concert van Klara Lewis (voorstelling van haar samenwerking ‘Care’ met Simon Fisher Turner in een intensieve liveshow) en de release-show van het S/t debuut (KRAAK) van Het Interstedelijk Harmoniumverbond, dat vier dronemuzikanten uit vier verschillende steden verenigt: Glen Steenkiste, Brecht Ameel, David Edren en Steve Marreyt. De mooie double bill vindt plaats op vrijdag 29 maart.

Live luisteren is een goed plan, en kan via 106fm (Leuven) of via www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – de fantastische mixtape van Kaboom Karavan – kan je nu herbeluisteren (via link hieronder).

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten