Sterrenplaten: Vrijkaarten Mdou Moctar

Met Mdou Moctar staat komende dinsdag 18 juni een van de meest innovatieve artiesten in de hedendaagse Saharaanse muziek en de Toeareg-scene in Les Ateliers Claus, waar hij z’n nieuwste plaat ‘Ilana: The Creator‘ komt voorstellen. ‘Ilana’, de opvolger van ‘Sousoume Tamachek’, is zijn eerste album opgenomen met een band. Met Moctar had Sterrenplaten overigens een lang en wondermooi (Franstalig) interview op Feeërien 2017 over de band met z’n ouders en de Islam, over natuur en woestijn en over hoe Christopher van Sahel Sounds hem op het spoor kwam, dat interview kan je hier herbeluisteren.

Artwork door Robert Beatty

En er is die maandagavond meer: João Lobo (pt), Norberto Lobo (pt) en Soet Kempeneer (b) doen in de eerste helft van juni een residentie bij Les Ateliers Claus, en die avond zullen ze hun realisatie voorstellen. Tot slot vervolledigen Inga Huld Hákonardóttir & Yann Leguay de affiche. Sterrenplaten mag komende vrijdag vrijkaarten voor de triple bill verdelen.

Luisteren kan komende vrijdag 9pm via Radio Scorpio op 106fm (het Leuvense) en www.radioscorpio.be (overal). De vorige Sterrenplaten – de B.A.A.D.M.-labelspecial met Joris Verdoodt en Mathieu Serruys – kan je via mixcloud (hieronder) herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten