Sterrenplaten: Ignatz te gast / Church Of Sound

Tweede maal Ignatz en zijn Stervende Honden (Tommy Denys en Erik Heestermans), voor een tweede maal op het Antwerpse Ultra Eczema-label. ‘Deadbeat Freedom‘ heet de opvolger van ‘Teenage Boys’ en werd door Christophe Albertijn opgenomen en gemixt in Les Ateliers Claus. En is bovenal wederom fantastisch. Nu de release-concerten achter hen liggen, komt Ignatz aka Bram Devens de plaat voorstellen in Sterrenplaten (én hij brengt z’n gitaar mee!), en dit nu vrijdag.

Daarnaast mogen we een nieuw concept van AB voorstellen: Church Of Sound, en maak je tijdens de uitzending kans op vrijkaarten voor de viering op woensdag 6 november.

Church Of Sound is dé Londense hotspot bij uitstek. In de befaamde St. James the Great Church in Oost-Londen komt namelijk elke maand de crème de la crème van de hedendaagse jazzscène samen. De sfeer evenaart wat er in de lucht hing in de jaren ’50 in de legendarische jazzclub Birdland hartje New York. Het format is even eenvoudig als uniek. Een ensemble speelt in het midden van een kerk en is omringd door het publiek. Los van hun eigen repertoire, wordt telkens een songbook van een jazzlegende in de kijker gezet. Voor het eerst treedt Church Of Sound nu buiten haar eigen oevers en maakt het de oversteek naar het Europese vasteland. Uitvalsbasis wordt het voormalige klooster en huidig kunstencentrum Les Brigittines.

De reeks aftrappen doet het befaamde Ethnic Heritage Ensemble uit Chicago – met als spilfiguur de 65-jarige percussionist en AACM-lid Kahil El’Zabar. Hun jongste album ‘Be Known Ancient/Future/Music’ grossiert opnieuw in heerlijke spirituele en afro-futuristische jazz. El’Zabar neemt tevens het indrukwekkende songbook van John Coltrane & Pharoah Sanders onder handen.

De vorige uitzending – met nieuw werk van Matana Roberts, Jaimie Branch, 9T Antiope en Pancrace  – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten