Sterrenplaten: Vrijkaarten Helado Negro (Stuk) en Mary Lattimore (Elsewhere #12)

Nu vrijdag maak je in Sterrenplaten kans op vrijkaarten voor twee mooie avonden:

de Amerikaans-Ecuadoriaanse singersongwriter Helado Negro aka Roberto Carlos Lange timmert al een decennia aan de weg, en heeft met de plaat ‘This Is How You Smile‘ die eerder dit jaar uitwam op RVNG Intl. een ware avant-pop-parel in handen. Als latino die opgroeide in Miami mijmert hij in dromerige synth-folk pareltjes over identiteit en machtsverhoudingen in de Amerikaanse samenleving. Tegenover verdrukking plaatst Helado Negro echter een positief verhaal van liefde, zelfrespect en verbeelding. Zijn vibrerende bariton-stem switcht moeiteloos van Engels naar Spaans en meandert tussen rijkelijke orkestraties van fluwelen synths, lo-fi gitaren en folky blazers. Helado Negro laat zich op zijn Europese tour vergezellen door het talent Jackie Mendoza.

(foto via RVNG INTL)

Een kleine week later staan de Amerikaanse harpist Mary Lattimore en ex-Oaktree-frontman Adriaan De Roover in de Leuvense Zwartzusterkapel in het kader van de 12e editie van Elsewhere (een initiatief van STUK, 30CC, Erfgoedcel Leuven & KU Leuven Dienst Cultuur).

Mary Lattimore is een Los Angeles-based harpist/muzikant/ componist die vorig jaar definitief doorbrak met haar solo-plaat ‘Hundreds Of Days’ (Ghostly International / nr. 44 in De Beste 106 van Radio Scorpio) en met haar samenwerking met Meg Baird ‘Ghost Forests’ (Three Lobed Recordings). Mary wordt vergezeld door Antwerpenaar Adriaan De Roover, beter bekend onder zijn pseudoniem Oaktree. Nu komt de muzikant met een debuutalbum uit onder zijn eigen naam: Leaves

De vorige uitzending – met Ignatz te gast voor een interview en live-sessie  – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten