Sterrenplaten: Interview Eartheater & vrijkaarten Pantha Du Prince

Sterrenplaten had een gesprek met de fantastische opener van het Artefact festival Eartheater aka Alexandra Drewchin. Over hoe haar mixtape ‘Trinity‘ tot stand kwam vorige zomer, het artwork voor ‘Trinity’, ‘glue characters’, het visuele aspect van haar act, haar werk met het hedendaags karmerorkest Alarm Will Sound, de ‘Angel Lust’-EP met Leya en de nieuwe richting die ze uitgaat op haar komende plaat voor PAN. Het mooie resultaat hoor je nu vrijdag.

Daarnaast heeft Sterrenplaten diezelfde avond ook vrijkaarten te geef voor het concert van Pantha Du Prince aka Hendrik Weber in de Botanique op vrijdag 27 maart. Weber brengt al meer dan een decennium lang producties en composities uit op labels als Dial en Rough Trade. Zijn muziek vermengt elementen uit techno, house, minimal en noise met field recordings en klassiek. Die lijn trekt hij volledig door op z’n nieuwste plaat ‘Conference Of Trees’, waar hij z’n electronica verrijkt met allerlei verschillende houtklanken die ingespeeld worden door een gespecialiseerd ensemble.

In het zog komt Bendik HK ofte Bendik Hovik Kjeldsberg mee. De Noor maakte in 2013 al deel uit van ‘The Bell Laboratory’, die samen met Pantha ‘Elements of Light’ boetseerde, gaat geregeld mee op tournée en is muzikaal al even flexibel als de Duitster. Luisteren komende vrijdag om kans te maken op de tickets is het devies, vanaf 21u op Radio Scorpio.

De jongste Sterrenplaten – in het teken van het Kraak-Festival dit weekend – kan je hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten