Sterrenplaten: Bill Nace-Mixtape!

Free noise gitarist Bill Nace levert deze week een fantastische mixtape voor Sterrenplaten! De man uit Philadelphia ken je vooral van collaboraties met Kim Gordon (als Body/Head), Chik White, Samara Lubelski, Susan Alcorn & Chris Corsano. Hij runt bovendien het Open Mouth Records label en is ook op grafisch vlak een genie. Een klein jaartje geleden hadden we met Bill een gesprek in AB Salon dat je hieronder kan herbeluisteren.

In mei verschijnt bovendien z’n debuut(!)plaat voor Drag City, getiteld ‘Both‘, opgebouwd uit acht kleurrijke stukken netjes opgedeeld in gelijke delen geluid, ruis en muziek.

En de mixtape? Eentje zoals een mixtape hoort te zijn gevarieerd, verrassend, korrelig en opgenomen op cassette. Kortom je enige houvast chaotische tijden.

Sterrenplaten kan je deze vrijdag vanaf 9pm CET beluisteren op Radio Scorpio via 106fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige uitzending – met het interview met Jenny Hval, en nieuw werk van Kate NV,
Fornet, Zeroh en meer – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten