Sterrenplaten: Širom Mixtape

Komende vrijdag opnieuw een mixtape in Sterrenplaten. Ditmaal van het weergaloze Sloveense trio Širom – Ze brengen eeuwenoude volksmuziek naar de 21ste eeuw met een unieke geluidscollage – Folk uit een parallel universum is nog de beste omschrijving. Check absoluut hun tweede (‘I Can Be A Clay Snapper’) en derde plaat (‘Svet, Ki Speče Konju Cvet / A Universe That Roasts Blossoms For A Horse’) die ze uitbrachten op het Glitterbeat sublabel Tak:til.

Normaal hadden Ana Kravanja, Iztok Koren en Samo Kutin een maand geleden (met Merope) op het Leuven Jazz Festival gestaan, maar het covid-virus besliste helaas anders. Deze mixtape kan de zeden misschien wat verzachten. Elk bandlid koos voor zowel nummers die hem/haar inspireren als nummers uit hun afzonderlijke diverse (hoe kan het anders?) projecten.

Sterrenplaten leid je ook in quarantaine iedere vrijdag vanaf 21u (CET) door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 FM (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige Sterrenplaten – met exclusief nieuw werk van Bill Nace, Brigid Mae Power en TALsounds kan je via onderstaande link herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten