Sterrenplaten: The Homesick Mixtape!

The Homesick is zonder meer een van onze favoriete bands die we dit jaar ontdekten. Je kon er ook moeilijk naast kijken, een Nederlandse band op Sub Pop. Vooral: een die de verwachtingen die dat met zich meebrengt ook nog eens moeiteloos inlost.

De band, die bestaat uit Elias Elgersma (zang, gitaar, keyboards, percussie), Jaap van der Velde (zang, bas, gitaar, keyboards, percussie, samples) en Erik Woudwijk (drums, percussie), kwam in februari met hun tweede album ‘The Big Exercise’ op te proppen. Ditmaal pakken ze het grootser, breder en kleurrijker uit ten opzichte van debuut ‘Youth Hunt’. Je hoort referenties naar XTC, Wire, Scott Walker (en niet enkel de quote uit diens biografie ‘Deep Shade Of Blue’ die refereert naar de albumtitel), Ariel Pink, Jacco Gardner, Syd Barrett en Deerhunter. Niet onbelangrijk: geweldig materiaal voor op de radio!


Bijzonder jammer dat de tournee van het Friese drietal op haar gat ligt, onder meer Little Waves in Genk en Rock Zerkegem mochten zich verheugen op de komst van de band. Hopelijk volgt er binnen afzienbare nieuwe data in onze contreien. The Homesick schijnt ongelofelijk goed te zijn live.


Maar eerst de mixtape die ze maakten voor Sterrenplaten: die zat even in de pijplijn maar het resultaat van de grote oefening mag er helemaal zijn. Een groepsgebeuren is het ook geworden, waarbij ieder bandlid onwaarschijnlijk diverse muziek selecteerde: eerst hoor je keuzes van Elias, Jaap neemt over en Erik zorgt voor het slotakkoord. 

Intussen staat de mixtape van The Homesick online – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten