Sterrenplaten: HARRGA Mixtape

De eerste Sterrenplaten-mixtape van het nieuwe radio-seizoen komt van niemand minder dan Harrga, het duo gevormd door Miguel Prado en Dali de Saint Paul. Beiden leven in Bristol en ontmoetten elkaar eind 2016, werden bevriend en besloten na een tijdje ook samen muziek te maken. Miguel is ook de man achter het solo project Nzumbe, terwijl Dali betrokken is in de lokale improv-scene in meerdere projecten zoals EP/64 (Ephemeral Project 64) and Viridian Ensemble.

Foto van Fernando Fernández Rego

Ze zijn ook lid van de ‘sonic activists crew’ Avon Terror Corps en brachten hun geweldige debuut “Héroïques Animaux de la Misère” uit in mei 2019, met Moor Mother als gast. Achter de industrial klanken schuilt de vraag naar het concept van grenzen en de bezorgdheid over gedwongen migratie en de onverschilligheid in dit stuk van de wereld.
Een jaar later keert Harrga terug met het evenzeer fabuleuze “Femmes d’Intérieur”, op het Takuroku-label van Café Oto. “Femmes d’Intérieur” is een 20 minuten durend opus, over huiselijk geweld en clichés over vrouwen, waarin Miguel en Dali hulde brengen aan feministe Virginie Despente, maar is ook geïnspireerd door Franse Nouvelle Vague cineasten als Godard en Chabrol.


De mixtape die je deze vrijdag hoort op Radio Scorpio spreidt hun waanzinnige muzikale invloeden ten toon, oud naast nieuw, en grijpt de gelegenheid aan om enkele van Harrga’s getalenteerde vrienden een platform te geven, nu live muziek on hold staat.

Sterrenplaten leid je voor, tijdens en na lockdowns, iedere vrijdag vanaf 21u (CET) door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 FM (Leuven) of www.radioscorpio.be. De jongste Sterrenplaten live vanuit te Scorpio-studio – met onder meer Wax Chattels, Eartheater, OSEES en Irma Vep – kan je via de link hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten