Sterrenplaten: Vrijkaarten Karen Willems & Poor Isa (STUK)

Woodblocks, percussie en een prepared banjo: nieuw werk van Belgische muzikale dwarsdenkers Karen Willems en gitaristen Ruben Machtelinckx en Frederik Leroux (samen Poor Isa), kan je bewonderen in STUK op woensdag 21 oktober.

Percussionist Karen Willems onderzoekt tijdens haar residentie bij STUK hoe ze de mogelijkheden van haar instrument, het drumstel, kan uitbreiden, bijvoorbeeld door het gebruik van stem, field recordings, objecten en elektronica. Ook Poor Isa werkt na hun prachtige debuutalbum ‘Let’s Drink The Sea And Dance‘ aan nieuw materiaal. Hun combinatie van prepared banjo en woodblocks is uniek en zorgt voor een uiterst breekbaar klankbeeld vol nuances en nauwelijks hoorbare klanken. Elke act speelt 30 minuten muziek: samen een uur lang kleurrijke composities ontstaan vanuit een tomeloze klankverbeelding.

Tijdens de Sterrenplaten van nu vrijdag maak je kans op vrijkaarten voor deze intieme luisteravond. Luisteren is de boodschap, vanaf 21u, via www.radioscorpio.be en 106 FM.

De vorige uitzending – met nieuw werk van Gunn-Truscinski Duo, OPN, Oliver Coates, Ustad Saami en meer – kan je herbeluisteren via de mixcloud-link hieronder.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten