Sterrenplaten: Steve Palmer Mixtape!

Deze week heeft Sterrenplaten een mixtape in de lade, eentje van Steve Palmer. De gitarist uit Minneapolis bracht dit voorjaar het geweldige ‘Useful Histories’ uit. De opvolger van debuut ‘Unblinking Sun’ (Dying for Bad Music, 2014) grossiert in kosmische Amerikaanse psychedelica en laveert ergens tussen Sandy Bull en Steven R. Smith. De release werd verzorgd Sunrise Ocean Bender Records samen met Deep Water Acres.


Veel meer hadden we niet nodig om Steve te vragen naar een mixtape. met een snel positief antwoord tot gevolg. Het resultaat wordt een poging om een licht te werpen op de moderne fingerpicking zoals Steve ze ziet, om de breedte en de diepte van de solo-gitaar te benadrukken en in een beweging ook minder gekende platen te laten horen die Steve hebben geïnspireerd en gemotiveerd om muziek te maken in de eerste plaats.

Geniet ervan, in de Sterrenplaten van nu vrijdag, vanaf 21u, via www.radioscorpio.be en 106 FM. De uitzending van vorige week – met nieuw werk van Pumice, Orphan Fairytale, Marta Forsberg, Jef Mertens en meer – kan je hieronder herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten