Sterrenplaten: Karen Willems Mixtape

Komende vrijdag komt de nieuwe en finale tape “SCHREVE” in de “Terre Sol”-reeks van percussionist Karen Willems uit. Sinds het begin van 2020 (onder)zoekt en graaft Karen Willems steeds dieper, deze vierde in reeks werd geïnspireerd door de natuur, de Westhoek en Lena in Café de Helleketel.

“SCHREVE” kwam tot stand dankzij de bijdrage van verschillende gasten als Stijn Dickel, Rutger Zuydervelt, Glen Steenkiste, Pablo & Nico Picco, Barkin Engin, Bram Bosteels en Margaret Hermant en verschijnt op het Taping Policies-label van Jef Mertens.


Helaas zonder release show deze keer. Radio luisteren mag gelukkig wel, waar we van Karen naar aanleiding van “SCHREVE” en geïnspireerd op 2020 deze vrijdag een mixtape mogen laten horen. In haar eigen woorden:

“How do we protect ourself mentally in these difficult times’ with no performances, concerts, dance, expos,… no perspective for the future.
Let’s hope for better times and keep on dreaming.

I am always amazed how music has a healing effect on me!

By making this Sterrenplaten mix I noticed that I am more touched by timbre, texture, melodie, by everyday life. Are you going with me on this journey intended to calm and soothen. Let us dream and laugh for what is yet to come…”

Sterrenplaten leid je ook in quarantaine iedere vrijdag vanaf 21u (CET) door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 FM (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige Sterrenplaten – met nieuw werk van Bill Nace, Steiger, Craven Faults, Jaimie Branch en veel meer kan je via onderstaande link herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten