Sterrenplaten: Mixtape Jefre Cantu-Ledesma

Geweldig om deze vrijdag alweer een gigant in de show te hebben: ditmaal zorgt Jefre Cantu-Ledesma voor een mixtape! Jefre is de mede-oprichter van het Root Strata label waarop onder meer werk van Keith Fullerton Whitman, Ilyas Ahmed, Grouper en Yellow Swans prijkt. Maar vooral is hij gekend als multi-instrumentalist in bands als Tarantel en The Alps, en als eigenaar van een intussen ook best indrukwekkend solo-oeuvre.

De opvolger van z’n laatste plaat (en meesterwerk) ‘Tracing Back The Radiance’ (Mexican Summer) verschijnt in 2021 en is een samenwerking met z’n kompaan Ilyas Ahmed. Een voorsmaakje krijg je al met de zopas verschenen ‘Torch Songs EP‘ én in de mixtape.

Voor z’n mix twijfelde Jefre trouwens lang tussen een ode aan the Grateful Dead en een ambientmix met een imposante cast. Het werd het laatste. Met ‘In Real Life’ als titel.

Sterrenplaten leid je ook in quarantaine iedere vrijdag vanaf 21u (CET) door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 FM (Leuven) of www.radioscorpio.be. De vorige Sterrenplaten – met nieuw werk van Roy Montgomery , Elko B., Tunes Of Negation, Oliver Leith en meer kan je via onderstaande link herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten