De Beste Albums van 2021 volgens Sterrenplaten

De traditionele eindejaarsuitzending van Sterrenplaten, met anno 2021 – muzikaal gelukkig wel een hoogvlieger – een kloeke lijst die nauwelijks in een bijna twee uur durende uitzending past. Herbeluisteren kan hieronder, de volledige lijst vind je na de jump. Tot in 2022! Op zondag 9 januari vanaf 11u volgt met De Beste 106 van 2021 de eerste afspraak.

2021. Uitzenden vanuit een dystopische rioolbuis. Een paar zwarte gaten passerend. Een noisy versie van Cocteau Twins op antidepressiva. Kleinkunst met een neonkleurige waas, gezongen van het standpunt van een zaadje. Even trippy als een volkswagen-busje uit het Duitsland van de jaren 70.

Maar ook opgewekte plundertronica en dansbare melancholie uit de Andes. Zigzaggende tempo’s, bier uit plastieken bekertjes en pilletjes met vreemde opdrukken. Het druïdegedoe mag je ook redelijk letterlijk nemen.

Een ingetogen Bitches Brew van nostalgische pop en psychedelische soul. Heel veel attitude. Het muft behoorlijk lekker, met elektronisch vervormde psychobilly.

Allemaal traag en duister, de rustige vastheid. Gedeconstrueerde pop, wel staalhard geproducet. Even hoekig als een dobbelsteen maar ze gooit er wel hoge ogen mee.

Bedankt voor het luisteren.

HET OVERZICHT VAN DE BESTE ALBUMS VAN 2021 (In alfabetische volgorde):