Sterrenplaten met Patrick Shiroishi!

Patrick Shiroishi is tegenwoordig overal. De in Los Angeles residerende componist en saxophonist speelde de laatste jaren in bands als Fuubutsushi, Danketsu 10 en We Bow To No Masters en in duo met o.m. Claire Rousay, Rob Magill, Luke Stewart en Jessica Ackerley. Maar vooral met z’n solo-werk wist hij ons te verbluffen: zo was er vorig jaar ‘Hidemi‘ dat verscheen op American Dreams, een album opgedragen aan zijn grootvader. Eén van onze favoriete albums uit 2021 en de nummer 2 uit Radio Scorpio’s albumlijst De Beste 106 van 2021.

We hebben het in anderhalf uur durende uitzending over 55 keer naar een nummer luisteren, de screamo scene in Californië, Madvillain, Astral Spirits, nieuw werk, streaming services, vinyl, z’n vader en grootvader, Tatsuya Yoshida, De Europese free jazz-connectie, de VS vandaag, en over veel meer. Patrick kiest ook alle muziek!

De uitzending van vorige week, met nieuw werk van Shane Parish, Stangarigel, Robbie Lee, Rick Parker & Li Daiguo, Claire Rousay & More Eaze en meer, kan je hieronder via mixcloud herbeluisteren.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten