De Beste Albums van 2022 volgens Sterrenplaten

De traditionele eindejaarsuitzending van Sterrenplaten, met anno 2022 – muzikaal gelukkig wel een hoogvlieger – een kloeke lijst die nauwelijks in een anderhalf uur durende uitzending past. Herbeluisteren kan hieronder, de volledige lijst vind je na de jump. Tot in 2023!

2022. Dendert als een gammele zeepkist de heuvel af. Knallen, met een orgeltje en met veel gevoel. Besteld door de overheid.

Majestueus, lapsteelgitaar digitaal uitgerokken, als gele strepen op Amerikaanse highways. In principe country, met veel sensualiteit. Grotendeel in de keuken opgenomen. Van pijnloos gesproken.

Speels en frivool, een deconstructie van Colombiaanse popmuziek. Nog soberder, maar met kleurrijk explosies. Met Marvel superhelden, basketbal-trivia en jaren 2000-beats. Het lijkt nog het meest op een collage van Richard Hamilton.

Recht in je gezicht, niet cerebraal, percussie op alles wat kan. Midden-Oosterse mystiek. Een hiphopstoofpotje. Iets helemaal anders, verloren gelopen tussen kunstperformance en de dansvloer. Melodisch maar toch wild om je heen schoppen.

Een lap op de blote poep. Bij het nekvel de 21e eeuw in. Een pak friet met mayonaise: heel vettig maar kan wel eens goed smaken. Verdomd goed doordacht.

Bedankt voor het luisteren.

HET OVERZICHT VAN DE BESTE ALBUMS VAN 2022 (In alfabetische volgorde):

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten