Sterrenplaten: Wunderkammer Festival

In februari vindt de vijfde editie van Wunderkammer plaats:  Een festival voor wonderbaarlijke muziek. Wars van genres, met ontdekking en verwondering centraal – unieke performances, het kruim van de (inter)nationale avontuurlijke muziek, spontane interventies, intieme luisterervaringen, wilde feestjes en te ontdekken pareltjes allerhande.

(c) Wouter Vanhaelemeesch

Wunderkammer is geen jazzfestival, geen muziekfestival en geen tentoonstelling. Wunderkammer is het allemaal en meer, een belevenis voor ogen en oren. Een ontdekkingsreis met onverwachte interventies, muziek die je op het verkeerde been zet en artiesten die je doen nadenken. Het is intuïtief en doordacht, maar bovenal een verzameling van vondsten die door hun verscheidenheid samen de ideale Wunderkammer vormen.

Op zaterdag 11 februari zakken Tara Clerkin trio (uk), Richard Skelton (uk), Zonderwerk, Disturbo F, Kartet (FR), Hikes, Kameel en Shipwreck radio sound system of naar CC Strombeek, en op vrijdag 24 februari doen Tashi Wada samen met Julia holter (us), Pleasure (au), Softbodied Humans x Swordman Kitala (uk), Abel Ghekiere Band, Lev Adamov (us), Thijs Troch, Nils Vermeulen, Aymeric de Tapol samen met Eric Thielemans hetzelfde maar dan naar De Studio in Antwerpen.

Voldoende reden voor Sterrenplaten om curator Jan De Vroede uit te nodigen om een avondje lang Wunderkammer uit de doeken te doen nu vrijdag vanaf 21u.

Sterrenplaten leidt je iedere vrijdag vanaf 21u door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 fm (Leuven) of www.radioscorpio.be. De jongste uitzending – met Ryuichi Sakamoto, Lia Kohl, Zoh Amba en Hieroglyphic Being kan je nu hieronder herbeluisteren.

www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten