Interview Joe Rainey + Vrijkaarten Coby Sey (Botanique)

Joe Rainey trok met z’n veelgeprezen debuutalbum ‘Niineta‘ op pad in Europa, en kwam er op het BRDCST festival terecht. Daarmee trapt hij een deur in die te lang gesloten bleef voor Native American artiesten en eist nu dat de kenmerkende pow wow-zang een plaats krijgt binnen moderne muziek. Hij staat erop dat zijn cultuur niet achteloos in de ‘wereldmuziek’-bak wordt geschoven, niet wordt verbannen naar het verleden, om achter glas of in academische huizen te worden bewonderd. Maar wel door de straat schalt. Over dit alles, én over basketbal én over Prince hebben het met Joe deze vrijdag.

(c) EMMET KOWLER FOR MPR

Vrijkaarten liggen steeds op de loer, ditmaal maak je kans op vrijkaarten voor Coby Sey en Iceboy Violet op Les Nuits Botanique, op zaterdag 29 april.

Sterrenplaten leid je iedere vrijdag vanaf 21u (CET) door het beste wat muziek te bieden heeft, te beluisteren op Radio Scorpio: 106 FM (Leuven) of www.radioscorpio.be. De uitzending van vorige week – de geweldige mixtape van Cyrus Pireh – kan je herbeluisteren via onderstaande link.

www.mixcloud.com/sterrenplaten
www.facebook.com/Sterrenplaten
www.twitter.com/Sterrenplaten