De Beste Albums van 2024 tot dusver volgens Sterrenplaten

De beste albums van 2024 tot dusver volgens Sterrenplaten!

2024 tot dusver. Schijnbaar haastig aan elkaar gelijmd. Eeen studie in clair-obscuur. Een hoekige gitaar.

Gootstadblues voor een escherlandschap. Met de geestdrift van een digitale beeldstormer. Een microkosmos aan krioelende artificiële geluidjes. Meer Colombiaanse roots, half weggeblazen vocalen, een redelijk chille bedoeling.

Een calvarietocht van schuld, boete, verlies en spijt, tussen noise en punk in, halsbrekend getokkel. Toch heel naturalistisch. Een alternatieve soundtrack voor een culthorrorfilm.

Kristalheldere jaren 60 popnostalgie. Melodieus als het kan, oorverdovend daverend als het moet. Muzikale zelfkastijding uit de donkere onderbuik van de deep south. Een tour de force van dub, elektronica, afrobeats. Sensuele reggaeton die een spoor achterlaat in de wijnrode avondlucht. Een ijskoude stream of consciousness.

In alfabetische volgorde de beste albums van 2024 tot dusver volgens Sterrenplaten: