Lekker potje koken
Het is weer even geleden dat we zelf in de kookpotten doken! Afgelopen dinsdag zakten Toon en Brecht af naar Maasmechelen voor een lekker potje koken bij casa Gonzalez. Op het menu: een Italiaans-Spaanse verrassingspasta. Beluister hier de reportage.
Het recept:
Ingrediënten:
– Chorizo (naar keuze)
– Parmaham (naar keuze)
– 500 gr penne (of een andere pasta)
– Rucola
– 1 citroen
– een grote bos dragon
– Look
– 9 el olijfolie
– 75gr parmazaan
– 75 gr pijnboompitten
– Zongedroogde tomaatjes
Bereidingswijze:
1. Roer parmazaan, halfgedroogde tomaatjes, pijnboompitten, dragon, citroensap en 5 el olijfolie in de blender en pureer het.
2. Stoof de Chorizo, look, parmaham en enkele kruiden naar keuze.
3. Was de rucola en snij fijn.
3.. Kook de penne gaar (al dente), giet hem af met koud water en roer er een beetje olijfolie door. Meng de paste met de pesto, de chorizo en de rucola en kruid af met peper en zout.
Vive La Musique
Zangeres IZA en haar vaste muzikant Sam zorgden voor een muzikaal hoogtepunt in onze studio. Beluister hier het interview (deel 1, deel 2).
Ruk & Roll
Onze vaste huissekseconoom Luc Zwaenepoel vertoeft op dit moment in warmere oorden, maar enkele maanden geleden boeide hij ons met menig verhalen over de islam en hun visie op seksualiteit. Wat schuilt er onder de burka? Ontdek het in deze reportage.