Vrijkaarten Clipping + Wrekmeister Harmonies + Oui Mais Non + Edgar (animo)

Deze week in Sterrenplaten onder andere vrijkaarten te winnen voor een hele coole affiche in Magasin 4 (Brussel-Noord) op vrijdag 9 december: Clipping + Wrekmeister Harmonies + Oui Mais Non + Edgar (animo)

  • Clipping uit Los Angeles vormde al 2009, maar het was pas na Jonathan Snipes en William Hutson hun noise en power-electronics spinsels koppelde aan de rap van Daveed Diggs dat de groep van de grond kwam. De volgende sprong kwam met hun Sub Pop debuut “CLPPNG” twee jaar terug. En nu is er de afrofuturistische en dystopische opvolger ‘Splendor & Misery‘, volgens ons een nieuw hoogtepunt.
  • Wrekmeister Harmonies is het drone/post-metalproject met geluids- en videokunstenaar J.R. Robinson als spilfiguur. De jongste jaren bracht Wrekmeister Harmonies met de regelmaat van de klok een nieuwe releases uit op Thrill Jockey, en dat is dit jaar niet anders met het gloednieuwe ‘Light Falls‘, iets makkelijker verteerbaar dan de voorgangers omdat de plaat ditmaal wel in meerdere songs is onderverdeeld, maar het boet gelukkig niet in aan intensiteit.
  • Oui Mas Non is een Frans post-rockcollectief dat we vooral kennen via collega De Geluidsarchitect. Hun jongste plaat ‘Des Engines‘ staat heden name-your-price op bandcamp: een mooie inleiding voor wie de band nog niet kent.
  • Het Brusselse math/art/post-rock kwartet  Edgar (animo)  zal de avond openen en stellen gelijk hun derde album ‘Pandide‘ (dear.deer.records.) voor.

En dit is maar een van de goede redenen om te luisteren nu vrijdagavond vanaf 9pm via Radio Scorpio, ofwel via 106.0 fm (Leuven) ofwel via www.radioscorpio.be. De jongste uitzending – het grote Thurston Moore interview – kan je overigens nog steeds herbeluisteren, en wel hieronder.