Vrijkaarten Noura Mint Seymali / Xylouris White in Vooruit

Image may contain: 1 person, on stage and playing a musical instrumentDe Centrale en Vooruit slaan op zaterdag 10 juni de handen in elkaar voor een Grieks-Mauritaanse avond, met twee unieke stemmen én snarenplukkers in de hoofdrollen. Avant-folk duo Xylouris White en Noura Mint Seymali mét band mogen het concertseizoen van Vooruit afsluiten met een dansfeestje in de Balzaal.

Griot zangeres Noura Mint Seymali leverde na haar doorbraak met ‘Tzenni’ in 2014 vorig jaar (ook op het Glitterbeatlabel) het weergaloze ‘Arbina’ af . Ze haalde dan ook zowel het Sterrenplaten-eindejaarsoverzicht alsook een mooie 11e plaats in De Beste 106 van 2016.

Avant-folk duo Xylouris White – met Nick Cave-trawant Jim White in de rangen – brachten in dezelfde periode het uitstekende ‘Black Peak’ op Bella Union uit. Een bezwerende mix van Oost en West, traditie en avant-garde, doorspekt met furieuze punkenergie.

Voor deze fantastische double-bill / seizoensafsluiter mag Sterrenplaten vrijkaarten verdelen komende vrijdag. Reden te meer om vanaf 9pm af te stemmen op Radio Scorpio via www.radioscorpio.be of 106FM.

De vorige Sterrenplaten kan je online herbeluisteren (hieronder), met onder meer gloednieuw werk van Richard Dawson, Ikonika, Köhn en Seekersinternational (wij vonden het alvast een pareltje).